Het logo van de website van Joop Letteboer

Salade Périgourdine

perigourdine.php werd voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 18 september 2021

Salade Périgourdine


Bonjour!
Deze goddelijke salade heb ik in Frankrijk vaak besteld, maar is ook prima zelf te maken. Eendenmaagjes, eendenborst en foie gras zijn te koop in de Franse Intermarché of in een webshop op internet.

Voor deze heerlijke salade heb je nodig:

  • Gemengde salade (krulsla en eikenbladsla)
  • 1 handje walnoten
  • 150 gram eendenmaagjes
  • 300 gram in plakjes gesneden gerookte eendenborst
  • 1 plak foie gras
  • 1 ui
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • Bieslook
  • Peterselie
  • 3 eetlepels notenolie
  • 2 eetlepels frambozenazijn
  • Snufje peper en een vleugje zout (tip: peper- en zoutmolen van Peugeot)

Bereiding

  1. Leg de gewassen gemengde salade cirkelvormig op een bord
  2. Hak de ui, sjalotjes en knoflook fijn en leg deze op de salade
  3. Voeg de walnoten toe en vervolgens de azijn, de olie, het zout en de peper
  4. De in reepjes gesneden eendenmaagjes bakken en bij de salade voegen
  5. De plakjes eendenborst erover verdelen en de plak foie gras in het midden leggen
  6. Vervolgens de fijngesneden bieslook en peterselie over de salade strooien

Wijntip


Cruse Selection Chardonnay, France

Bon appétit!

Salade Périgourdine

Bestand als PDF downloaden Recept downloaden (pdf)

Recept Salade Périgourdine downloaden

Beter één vogel op je bord, dan tien in de lucht
Wijn moet je niet bewaren, wijn moet je drinken

Op de pagina Links zijn verwijzingen naar websites met meer informatie over dit onderwerp te vinden.

Naar boven Naar boven

joopletteboer.nl raadt Ubuntu Linux aan.

© Copyright joopletteboer.nl 2003 - 2024 | Wijzigingen

eXTReMe Tracker